Headerfoto laptop Logo Link Intelligence
‘Hoekx en Derissen’ wordt ‘Link Intelligence’
Actueel

Grotere jas zit als gegoten

In vrijwel elke fabriek liggen de kansen voor het oprapen. Of je ze verzilvert hangt af van hoe je ernaar kijkt en wat je ermee doet. In twaalf jaar tijd is de vraag naar onze expertise en aanpak enorm toegenomen. Gaandeweg ontmoet je mensen met eenzelfde kijk op mensen en processen en op het leven en ontstaan nieuwe samenwerkingen.

Zo ontstond ‘Link Intelligence’: gelouterde experts die samen voor een fabriek nóg meer kunnen bereiken dan alleen. Met het ontstaan van Link Intelligence verdwijnt stap voor stap de naam Hoekx en Derissen. Fons Hoekx en Bas Derissen blijven natuurlijk, met de compagnons Rudi Spierings en Paul van den Akker aan hun zijde. Ook de focus blijft: het samen vinden, realiseren en borgen van het hoogst haalbare in een fabriek, in kwaliteit én in kwantiteit.

Fons Hoekx
Filteren op
project

Nieuw lactosetransport volgens allerhoogste standaards | Veghel

FrieslandCampina Veghel is één van de grootste lactosefabrieken ter wereld. Om 24/7 maximale output te borgen én te kunnen blijven voldoen aan de allerhoogste (kwaliteits)standaards is besloten tot het vervangen van het lactosetransport. 

Al het geproduceerde lactosepoeder wordt via een 140 meter lang en vrijwel onderhoudsarm pijpsysteem vanuit het productiegebouw naar de verpakkingsinstallatie getransporteerd. Van hieruit wordt het poeder verpakt in diverse verpakkingsunits. 

Omdat lactose vrij kleverig is, is er bij het transport in lange procesleidingen altijd een reëel risico dat leidingen dicht gaan zitten. Dankzij high tech engineering en uitgebreide test hebben we een transportsysteem kunnen ontwerpen dat ervoor zorgt dat de leidingen openblijven.

Gedurende het project mocht de productie niet of nauwelijks worden stilgelegd. Een ‘brownfield’ organisatie en oplevering, in een fabriek waar elke vierkante meter al benut wordt. Toch is het project geslaagd: zowel het proces als de ingebruikname zijn geruisloos verlopen.

project

Nourishing a better planet – sustainable uitbreiding | Aalter

In Aalter werken we aan één van de grootste en meest ambitieuze projecten van FrieslandCampina van dit moment. De ‘derde PET-lijn’ betekent een substantiële uitbreiding van het productievolume. Deze lijn zal voldoen aan de hoogste normen van dit moment en kan worden ingezet voor een breed scala aan producten en merken zoals Campina, Cécémel,Chocomel, Fristi, Joyvalle, Yazoo en Debic. Het project is onderdeel van het ‘Nourishing a better planet sustainability’: in 2025 moet alle verpakkingen van FrieslandCampina volledig recycable of reusable zijn.Hierin past een switch van HDPE-flessen naar nieuw ontworpen PET-flessen, die volledig recycable zijn.

Om te komen tot een allesomvattende User Requirement Specification hebben we vanaf het allereerste stadium (oriëntatie en ontwerp) alle betrokken disciplines bijeengebracht en gemanaged en ook bij alle voorbereidende werkzaamheden hebben we mensen begeleid. Nu de realisatie in volle gang is, managen we de disciplines EPC (Engineering Procurement Construction), Process Licensing en CSU (Commissioning Start Up). Zo wordt er een oplossing gerealiseerd die tot in detail aansluit op de marktvraag van nu en de nabije toekomst.

Friesland Campina Aalter

Geen resultaten gevonden